Cursus IAG Gezinscoach: korte cursus gezinsbegeleiding naast je werk

Ben jij een ambulant werker in de jeugdhulpverlening, de thuiszorg, het onderwijs, een wijkteam of bij de gemeente? Wil jij een korte cursus volgen naast je werk, die jou helpt om jouw skills op het gebied van gezinsbegeleiding te verbeteren? Dan is de cursus IAG Gezinscoach iets voor jou!

  • Focus op laagdrempelige hulp aan (multi)probleemgezinnen
  • Geregistreerde cursus bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)
  • Gebruik van elementen uit de IAG opleiding

Wat kun je na de cursus IAG Gezinscoach?

De cursus IAG Gezinscoach is een korte cursus voor hulpverleners en professionals uit verschillende werkgebieden die werken met gezinnen. Na deze cursus ben je in staat om op een optimale manier af te stemmen met alle hulpverleners die bij het gezin betrokken zijn. Daarnaast heb je extra vaardigheden ontwikkeld op het gebied van ambulante thuisbegeleiding.

Studieduur

3 à 4 maanden

Contacttijd

5 lesdagen

Locatie

Zwolle - Utrecht

Hoeveel kost deze cursus?

De cursus IAG Gezinscoach kost € 1.375,- inclusief lesmateriaal en lunches. De cursus is vrijgesteld van btw. Voor een incompany cursus gelden aangepaste prijzen. Hiervoor kun je een offerte aanvragen.

IAG methodiek

NHL Hogeschool is deelnemer in de landelijke participantengroep van de IAG methodiek.
Samen met 20 instellingen en 3 andere hogescholen. We zijn nauw verbonden bij de doorontwikkeling
van de IAG methodiek en dragen bij aan het concept ‘elk jaar bewezen beter’.

Incompany 

Deze cursus wordt ook incompany aangeboden. Je kunt als welzijnsinstelling, gemeente of samenwerkingsverband het initiatief nemen om een eigen traject te organiseren. Wij kunnen dit verzorgen op locatie. Voor een incompany-traject brengen we een offerte uit.

Heb je interesse in een incompany-traject van de cursus IAG Gezinscoach? Bel of mail dan met het Kenniscentrum Zorg en Welzijn van de NHL: 058 251 2060, kenniscentrum.zwo@nhl.nl. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Deeltijdstudent IAG aan het woord

“ De IAG-opleiding is van meerwaarde op mijn cv. ”

Maeike de Jong is arbeidscoach bij Reik Orthopedagogisch expertise- en behandelcentrum