Cursussen en leergangen

Geen tijd om een volledige bachelor of master te volgen? Bij NHL Hogeschool kun je ook terecht voor korte cursussen en leergangen. De duur van een cursus varieert van enkele weken tot enkele maanden.
Leergangen zijn intensiever en duren gemiddeld een jaar.

Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling

Het kenniscentrum Zorg en Welzijn van de NHL is een van de meest deskundige aanbieders van IAG-trajecten in Nederland. De trajecten worden vaak incompany verzorgd, maar het is ook mogelijk om de opleidingen via open inschrijving te volgen in Zwolle of Utrecht. Naast het IAG basistraject zijn er onder andere cursussen op het gebied van: Gezinscoach, Nieuw Samengestelde Gezinnen en Signs of Safety.

Maritiem

Het Maritiem Instituut Willem Barentsz van de NHL beschikt over hypermoderne simulatoren. Met deze simulatoren is het mogelijk om bijna alle situaties op zee na te bootsen. Ook situaties die in werkelijkheid te duur of te gevaarlijk zijn, of teveel tijd in beslag nemen. Het Maritiem Instituut verzorgt op maat gemaakte trainingen voor bedrijven en biedt cursussen aan via open inschrijving.

Economie en management

Je kennis vergroten op het gebied van arbeidsrecht? Of wil je meer weten over kwaliteitszorg of procesmanagement? NHL Hogeschool verzorgt meer dan 30 cursussen op het gebied van economie en management. Vaak gaat het om ‘aanschuifmodules’: de cursisten schuiven aan bij de lessen van studenten die een volledige opleiding volgen. Hierdoor is de NHL in staat om de cursussen tegen een scherpe prijs aan te bieden.

Techniek

De NHL heeft veel deskundigheid op bepaalde terreinen. Voorbeelden hiervan zijn duurzame energie en verkeerspsychologie. Uiteraard delen we die kennis graag. Zo zijn er verschillende cursussen te volgen op het gebied van windenergie en kun je bij de NHL terecht voor een cursus Traffic Psychology.

Onderwijs

In onderwijsland is het ECNO begrip. Het ECNO is onderdeel van de NHL en verzorgt vanuit Groningen verschillende opleidingen en incompany-trajecten voor onderwijsinstellingen. Vaak staan deze in het teken van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs, zoals passend onderwijs en het verbeteren van taal- en leesonderwijs. Meer informatie is te vinden op de speciale website van het ECNO.

Nieuwsgierig naar de opleidingen?

Toon opleidingen