Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Master Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Master Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn: word dé innovatiespecialist in eHealth en eSocialWork.

De wereld van zorg en welzijn verandert ingrijpend. Om goede zorg en ondersteuning te blijven bieden, wordt de inzet van technologieën en digitale middelen zoals domotica, robotica, digitale platformen en online begeleiding steeds belangrijker. In deze masteropleiding leer je een brug te slaan tussen technologie en de sociale kant van deze ontwikkelingen.

  • Praktijkgerichte opleiding
  • Vaste lesdag en flexibel onderwijs d.m.v. digitale ondersteuning
  • Goede begeleiding ook naast de vaste lesdag

Wat kun je na de masteropleiding Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn?

De opleiding is gericht op professionals uit de zorg- en welzijnssector, zoals hulp- of zorgverleners, teamleiders, managers of stafmedewerkers. Met een masterdiploma Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn ben je in staat om een voortrekkersrol te nemen als ontwerper en regisseur van vernieuwingsprocessen. Met knowhow vanuit de praktijk en de opleiding ben je de verbinder en vertaler tussen alle partijen die betrokken zijn bij deze ontwikkelingen. Je bent in staat om belangrijke elementen te implementeren die nodig zijn voor een technologische/digitale innovatie. Met aangereikte theorieën leer je vraagstukken te bekijken en daarvan een vertaling te maken naar een ontwerp en onderbouw je het ontwerp door praktijkonderzoek. Je kunt jouw innovatie als voorstel indienen bij de erkenningscommissie; als onderdeel van je masterthesis is dat een van de mogelijkheden.

Studieduur

2 jaar

Contacttijd

8 uur per week op school en daarnaast contact via een digitaal communicatieplatform

Locatie

Leeuwarden

Hoeveel kost deze opleiding?

Voor de masteropleiding Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn betaal je collegegeld. Het wettelijk collegegeld bedraagt voor studiejaar 2017-2018 circa € 2.000,-. In sommige gevallen betaal je instellingscollegegeld. Dit is bijvoorbeeld het geval als je al eerder een masteroropleiding hebt afgerond. Naast het collegegeld moet je rekening houden met kosten voor studiemateriaal. Hier vind je meer informatie.

Naast de reguliere studiekosten moet je rekening houden met bijkomende kosten voor studiemateriaal zoals boeken.

De master Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn in beeld

“ Er liggen nog veel digitale kansen in de zorg ”

Paul op het Veld (34) werkt bij MEE Drenthe en volgt de master Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn (DIZW).