Lesbevoegdheid 2e graads? Volg een kopopleiding leraar 2e graads bij de NHL!

Ben jij een professional met een afgeronde hbo-opleiding en wil jij graag leraar worden binnen jouw vakgebied? Dan is een kopopleiding leraar 2e graads van de NHL iets voor jou! Als je vakkennis al op niveau is, kun je met de kopopleiding binnen één jaar een tweedegraads lesbevoegdheid halen.

  • Korte opleiding van 1 jaar
  • Lesgeven in de onderbouw havo en vwo, het vmbo en mbo
  • Helft theorie, helft stage

Wat kun je na een kopopleiding?

De kopopleidingen zijn bestemd voor hbo- en wo-bachelors die een studie hebben afgerond in een schoolverwant vak. Tijdens het traject kopopleiding ben je erop gericht om jouw pedagogisch-didactische vaardigheden te ontwikkelen. Na afronding van een kopopleiding mag je lesgeven in de eerste drie klassen van havo en vwo, het vmbo, mbo en de volwasseneneducatie. Soms ligt dit anders, zoals bij Leraar Omgangskunde, en ga je met name in het mbo en in de volwasseneducatie aan de slag.

Studieduur

1 jaar

Contacttijd

30-40 uur per week

Locatie

Leeuwarden

Hoeveel kost deze opleiding?

Voor deze opleiding betaal je collegegeld. Het wettelijk collegegeld bedraagt voor studiejaar 2017-2018 circa € 2.000,-. In sommige gevallen betaal je instellingscollegegeld. Dit is bijvoorbeeld het geval als je al eerder een bacheloropleiding hebt afgerond. Naast het collegegeld moet je rekening houden met kosten voor studiemateriaal. Hier vind je meer informatie.

Naast de reguliere studiekosten moet je rekening houden met bijkomende kosten voor studiemateriaal zoals boeken en readers.

“ Dit is mijn passie, dit hoort bij mij ”

Elles Knevelman (26) is docent Omgangskunde. Ze volgde de kopopleiding Omgangskunde.