Volg het PABO programma in Leeuwarden

Bij NHL Hogeschool in Leeuwarden kun je een programma op maat en afstand voor Leraar Basisonderwijs (Pabo) volgen. Als je ervoor kiest om het onderwijs in te gaan, kies je voor een pittige en interessante carrière. Als leraar in het basisonderwijs heb je een verantwoordelijke en dynamische baan. Elke dag is anders in het onderwijs.

  • Persoonlijke studieroute voor deeltijders
  • Lessen in Leeuwarden
  • Je volgt een deel van de opleiding online

Wat kun je na het Pabo programma?

Het Pabo programma leidt je op tot leraar basisonderwijs. Na afronding van je studie ben je bevoegd om les te geven binnen het basisonderwijs en speciaal basisonderwijs. Je bent breed inzetbaar, want je kunt lesgeven in groep 1 tot en met groep 8. Ook kun je met je diploma buiten het onderwijs terecht. Bijvoorbeeld als educatief medewerker in een museum of als manager in de kinderopvang.

Studieduur

4 jaar

Contacttijd

5 uur per week

Locatie

Leeuwarden

Hoeveel kost deze opleiding?

Voor deze opleiding betaal je collegegeld. Het wettelijk collegegeld bedraagt voor studiejaar 2017-2018 circa € 2.000,-. In sommige gevallen betaal je instellingscollegegeld. Dit is bijvoorbeeld het geval als je al eerder een bacheloropleiding hebt afgerond. Naast het collegegeld moet je rekening houden met kosten voor studiemateriaal. Hier vind je meer informatie.

Naast de reguliere studiekosten moet je rekening houden met bijkomende kosten voor studiemateriaal zoals boeken en readers. Voor het Pabo programma zijn de aanvullende kosten per jaar circa € 500,-.

Deeltijdstudent Pabo programma aan het woord

“ Het fijne aan de opleiding vind ik dat het zo praktijkgericht is. ”

Jacqueline de Vries is leerkracht in het basisonderwijs