Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Bedrijfseconomie opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Bedrijfseconomie?

Vind jij cijfers en geldstromen interessant, ben je nauwkeurig en geef je graag advies? Dan is de bacheloropleiding Bedrijfseconomie iets voor jou. Je leert er namelijk alles over de financieel economische bedrijfsvoering van een onderneming. Bedrijven zitten vaak vol ideeën, maar wat is financieel de beste keuze? Is het bijvoorbeeld verantwoord om te investeren? En wat is de juiste strategie voor de komende jaren? Als bedrijfseconoom ben jij dé financieel expert binnen een bedrijf.

Daarom kies je voor de studie Bedrijfseconomie

De opleiding Bedrijfseconomie spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

 • Bedrijfseconomie biedt een breed kennisintensief fundament. Met praktijkopdrachten, minoren, stages, enz. specialiseer jij je vanuit jouw ambitie.
 • Naast kennis zien we dat persoonlijke, emotionele en sociale vaardigheden een cruciale succesfactor vormen: in werkvormen en vakken hebben we hier specifiek aandacht voor.
 • Bedrijfseconomie biedt excellente kansen op een baan.

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Bedrijfseconomie is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Bedrijfseconomie daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen onze studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Bedrijfseconomie bij jou?

Als je kiest voor de hbo-opleiding Bedrijfseconomie, leer je alles over fi­nanciële en logistieke processen binnen een bedrijf. Als bedrijfseconoom adviseer jij organisatie hierover. Je houdt daarbij rekening met de directe resultaten die het bedrijf wilt halen, maar je hebt ook oog voor de langetermijndoelen.

De ideale student Bedrijfseconomie beschikt over de volgende kenmerken:

 • Flexibel en doelgericht
 • Betrokken en integer
 • Nauwkeurig en ambitieus

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers of excursies. Voor de opleiding Bedrijfseconomie ga je in jaar twee op excursie naar het buitenland. De kosten hiervoor zijn ongeveer € 250,-.

Daarom kies je voor Bedrijfseconomie

De opleiding Bedrijfseconomie spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

 • Nauwe banden met het werkveld
  Bedrijven goed financieel advies geven, leer je het beste in de praktijk. De opleiding heeft nauwe banden met (inter)nationale ondernemingen zoals Batavus, FrieslandCampina en Poeisz. Hiermee kunnen we je verschillende praktijkprojecten, stageplaatsen en inspirerende gastcolleges bieden.
 • Studievereniging voor economische NHL-opleidingen
  De studievereniging Increase is opgericht voor de NHL-opleidingen Accountancy, Bedrijfseconomie en Financial Service Management. Met meer dan vierhonderd leden is het een bruisende vereniging waar je gezelligheid kunt combineren met je vakkennis. Bijvoorbeeld met interessante lezingen en workshops vanuit het bedrijfsleven.
 • Flexibel lesprogramma
  Het lesprogramma van de opleiding Bedrijfseconomie is gespiegeld ingedeeld. Dit betekent dat modules tweemaal per studiejaar aangeboden worden. Je kunt dus altijd een module op een ander moment volgen als jij dat wilt.
 • Leeuwarden is een leuke studiestad
  Waarom kiezen voor Bedrijfseconomie in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!

Scores NHL Bedrijfseconomie

Baankans 95% vindt binnen 1,5 jaar een baan
Tevredenheid 3,9 van de 5 sterren
Contacttijd 12-18 uur per week

Bron: Nationale Studenten Enquête