Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de HBO-ICT opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie HBO-ICT?

Samen met de politie zorgen dat informatie sneller en gemakkelijker beschikbaar komt, ouderen helpen die door een online community weer de straat op durven of een glasproducent via een dashboard van informatie voorzien over e-marketing op maat. Als ICT-er zorg jij ervoor dat computers gebruiksvriendelijk en efficiënt werken. Websites en apps bouwen, games maken en software ontwikkelen: ben jij hierin geïnteresseerd? Dan is de opleiding HBO-ICT a perfect match!

Voordelen van de studie HBO-ICT

 • Bij NHL Hogeschool ben je geen nummer. Het ontwikkelen van jouw talenten, je sterke kanten en persoonlijke kwaliteiten staan centraal tijdens de opleiding. Samen met je studieloopbaanbegeleider overleg je welke studiekeuzes het beste in jou naar boven halen.
 • De opleiding is kleinschalig ingericht. Er is veel persoonlijke aandacht voor jou als student. De docenten weten wie je bent. Hun deur staat altijd voor je open!
 • De opleiding is een goede mix tussen ICT en het werken met mensen. Die veelzijdigheid maakt het een ideale studie. Na je afstuderen ben je breed opgeleid met een goed carrièreperspectief en je kunt nog alle kanten op.

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie HBO-ICT is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is HBO-ICT daadwerkelijk zo leuk als het lijkt?

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding HBO-ICT bij jou?

De ontwikkelingen in de ICT volgen elkaar ontzettend snel op. Daarom is inzicht in de
tijdloze basis van de ICT erg belangrijk. Als ICT-er ben je voortdurend bezig om deze ontwikkelingen te integreren met de bedrijfsprocessen.

De ideale student HBO-ICT beschikt over de volgende kenmerken:

 • Probleemoplossend vermogen
 • Sociale en communicatieve vaardigheden
 • Goede organisatie- en samenwerkingsskills
 • Oog voor detail
 • Creativiteit in oplossingen

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en excursies. Voor de opleiding HBO-ICT zijn de aanvullende kosten in het eerste jaar ongeveer € 300,-. Ook is het gewenst om een laptop te bezitten.

Daarom kies je voor HBO-ICT

De opleiding HBO-ICT spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je deze opleiding juist aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je.

 • Je bent geen nummer
  Bij NHL Hogeschool ben je geen nummer. Het ontwikkelen van jouw talenten, je sterke kanten en persoonlijke kwaliteiten staan centraal tijdens de opleiding. Samen met je studieloopbaanbegeleider overleg je welke studiekeuzes het beste in jou naar boven halen. De opleiding is kleinschalig ingericht. Er is veel persoonlijke aandacht voor jou als student. De docenten weten wie je bent. Hun deur staat altijd voor je open!
 • Goede mix tussen ICT, mensen en processen
  De opleiding is een goede mix tussen ICT en het werken met mensen. Die veelzijdigheid maakt het een ideale studie. Na je afstuderen ben je breed opgeleid met een goed carrièreperspectief en je kunt nog alle kanten op.
 • Leeuwarden is een leuke studiestad
  Waarom kiezen voor HBO-ICT in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: Leeuwarden biedt je alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd!