Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de HBO-Rechten opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie HBO-Rechten?

Een aanrijding, wie is er aansprakelijk? Heeft de buurman recht op een vergunning voor een aanbouw? Vragen die te maken hebben met rechten. Als jurist heb je oog voor detail, vind je het een uitdaging om zaken uit te pluizen en zoek je naar praktische oplossingen om conflicten te voorkomen. Los jij graag maatschappelijke problemen op door de wet- en regelgeving op de juiste manier te interpreteren? Ben je zorgvuldig en houd je ervan om dingen uit te zoeken? Dan is de opleiding HBO-Rechten voor jou een goede keuze.

Voordelen van de studie HBO-Rechten

 • Kleinschalig en persoonlijk. Onze deuren staan altijd open, je kunt altijd bij je docenten terecht. Ze kennen je persoonlijk.
 • Wij leiden je breed op, waarbij ook de bedrijfseconomische kant aandacht krijgt. Hierdoor ben je na je afstuderen ook goed in bedrijfsleven inzetbaar
 • Volop baankansen.

Ervaringen van studenten 

Voordat je kiest voor de studie HBO-Rechten is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is HBO-Rechten daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen onze studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding HBO-Rechten bij jou? 

Als je kiest voor de bacheloropleiding HBO-Rechten, word je een veelzijdige professional. Dat is belangrijk, want als hbo-jurist moet je het hele werkveld kunnen overzien.

De ideale student HBO-Rechten beschikt over de volgende kenmerken:

 • Creatief en oplossingsgericht
 • Zorgvuldig en oog voor detail
 • Sociaal en respectvol naar anderen

Studiekosten 

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en excursies. Voor de opleiding HBO-Rechten zijn de aanvullende kosten in het eerste jaar € 400,-.

Daarom kies je voor de studie HBO-Rechten

De opleiding HBO-Rechten spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

 • Praktijkgericht
  Bij HBO-Rechten doe je veel praktijkervaring op door je stage en praktijkopdrachten. De opleiding ontwikkelt deze opdrachten in samenspraak met je toekomstige werkgevers. Je gaat dus aan de slag met vraagstukken die uit het leven zijn gegrepen.
 • Klein maar fijn
  Kies je voor HBO-Rechten aan NHL Hogeschool, dan kies je voor een kleinschalige opleiding. Docenten weten wie je bent en hebben veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeldoelen. Bijvoorbeeld op het gebied van communiceren, zelfsturing en sociale vaardigheden.
 • Leeuwarden is een leuke studiestad
  Waarom kiezen voor HBO-Rechten in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!

Scores NHL HBO-Rechten

Baankans 91% vindt binnen 1,5 jaar een baan
Algemene tevredenheid 4,0 van de 5 sterren
Sfeer van de opleiding 4,2 van de 5 sterren
Aanraden familie en vrienden 4,0 van de 5 sterren
Groepsgrootte   4,1 van de 5 sterren
Algemene vaardigheden 4,1 van de 5 sterren
Stage ervaring 4,1 van de 5 sterren
Contacttijd 12-18 uur per week

Bron: Nationale Studenten Enquête