Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Leraar Engels opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Leraar Engels?

Engels is een wereldtaal. Als je een voorliefde hebt voor Engels en het belangrijk vindt dat leerlingen deze mooie en nuttige taal goed leren beheersen, dan is de opleiding Leraar Engels iets voor jou.

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Leraar Engels is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Leraar Engels daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Leraar Engels bij jou?

Als je kiest voor de hbo-opleiding Leraar Engels dan kies je voor een afwisselend studieprogramma. Vakinhoudelijke kennis en sociale vaardigheden staan tijdens je studie centraal.

De ideale student Leraar Engels beschikt over de volgende kenmerken:

  • Sociaal
  • Creatief
  • Passie voor Engels

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken en readers. Voor Leraar Engels zijn de aanvullende kosten in het eerste jaar ongeveer € 350,-. Dit zijn kosten voor excursies en het introductiekamp. In het derde jaar kun je naar het buitenland. Ook hier zijn kosten aan verbonden.

Daarom kies je voor de studie Leraar Engels

De opleiding Leraar Engels spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

  • Persoonlijk contact
    De opleiding is kleinschalig ingericht. Er is veel persoonlijke aandacht voor jou als student. De docenten weten wie je bent. Hun deur staat altijd voor je open!
  • Leeuwarden is een leuke studiestad
    Waarom kiezen voor Leraar Engels in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!