Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Leraar Gezondheidszorg en Welzijn opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Leraar Gezondheidszorg & Welzijn?

Ben jij geïnteresseerd in een gezonde levensstijl en wil jij jouw passie voor een gezond en fit leven graag overbrengen op jongeren? Dan is de opleiding Leraar Gezondheidszorg & Welzijn iets voor jou. Deze lerarenopleiding bereidt jou voor op een veelzijdige baan als docent en coach voor jonge mensen!

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Leraar Gezondheidszorg & Welzijn is het fijn om te weten wat andere studenten van deze lerarenopleiding vinden. Waarom hebben zij voor de opleiding Leraar Gezondheidszorg & Welzijn gekozen? En is een functie als docent daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Leraar Gezondheidszorg & Welzijn bij jou?

Gezondheidszorg en welzijn beslaat een breed terrein, variërend van voedingsleer tot huishoudelijke vaardigheden. Jouw toekomstige leerlingen zitten op het vmbo en mbo en gaan later bijvoorbeeld werken in de zorg, in schoonheidssalons of in kinderdagverblijven. Wil jij de uitdaging aangaan om hen daarop voor te bereiden?

De ideale student Leraar Gezondheidszorg & Welzijn beschikt over de volgende kenmerken:

  • Sociaal
  • Communicatief sterk
  • Kritisch

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. De hoeveelheid collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met bijkomende kosten voor boeken. Voor de opleiding Leraar Gezondheidszorg & Welzijn zijn de aanvullende kosten in het eerste jaar ongeveer € 425,-. 

Daarom kies je voor de studie Leraar Gezondheidszorg & Welzijn

De opleiding Leraar Gezondheidszorg & Welzijn spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist voor deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

  • Veelzijdige lerarenopleiding
    Deze studie leidt jou op tot een echte duizendpoot. Als docent Gezondheidszorg & Welzijn sta je het ene moment met je klas te koken, terwijl je het andere moment advies geeft over leefstijl. Je wordt breed opgeleid, zodat je leerlingen van verschillende opleidingen kunt begeleiden bij allerlei vakken. Je adviseert jongeren, leert ze een professionele beroepshouding aan te nemen en je maakt ze enthousiast voor hun toekomstige beroep in de sector gezondheidszorg en welzijn.

  • Leeuwarden is een leuke studiestad
    Waarom kiezen voor Leraar Gezondheidszorg & Welzijn in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!