Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Pedagogiek opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Pedagogiek?

Pedagogiek richt zich op kinderen en hun (beroeps)opvoeders. Als pedagoog werk je met kinderen, jonge mensen en ouders die hulp nodig hebben bij de opvoeding binnen of buiten het gezin. Er is veel vraag naar zorg op maat in het onderwijs en de jeugdzorg. Met de hbo-opleiding Pedagogiek word je opgeleid tot een deskundige op het gebied van opvoeding en begeleiding.

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Pedagogiek is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Pedagogiek daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Pedagogiek bij jou?

Met de hbo-opleiding Pedagogiek houd jij je bezig met de ontwikkeling van kinderen en de rol van ouders daarbij. Je vindt het prachtig om kinderen te zien opgroeien. Je neemt verantwoordelijkheden, je hebt kennis van opvoeden en je hebt er een mening over.

De ideale student Pedagogiek beschikt over de volgende kenmerken:

  • Maatschappelijk geïnteresseerd
  • Inlevingsvermogen
  • Kan goed met mensen omgaan 

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en excursies. Voor de opleiding Pedagogiek zijn de aanvullende kosten € 600,-. 

Daarom kies je voor de studie Pedagogiek 

De opleiding Pedagogiek spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je: 

  • Afstudeerrichting Jeugdzorgwerker
    Opgroeien gaat voor kinderen en jongeren niet altijd zonder problemen. Opvoeden kan voor ouders een hele opgave zijn. Wil jij kinderen, jongeren en ouders hierin helpen, ondersteunen en beschermen? Kies dan voor de afstudeerrichting Jeugdzorgwerker. Deze afstudeerrichting wordt vermeld op je diploma en is in de brede jeugdzorg vaak een vereiste.
  • Leeuwarden is een leuke studiestad
    Waarom kiezen voor Pedagogiek in Leeuwarden? Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!