Voorlichtingsactiviteiten op jouw school

De NHL komt naar je toe

Als decaan weet je het als geen ander: het maken van de juiste studiekeuze is lastig! NHL Hogeschool helpt je leerlingen graag bij dit proces met een team van enthousiaste studenten en professionele voorlichters die langskomen op jouw school.

Meer over voorlichtingsactiviteiten op jouw school

Voorbeelden van activiteiten op maat

Technology Roadshow

Duik in de wereld van techniek met de Technology Roadshow.

Techniek heeft de toekomst! Helaas is dat nog onvoldoende bekend bij jongeren. En omdat techniek veel verschillende kanten heeft, weten ze vaak ook niet wat ze er precies mee kunnen. Of welke technische opleiding misschien bij ze past. Vandaar dat we graag langskomen met de NHL Technology Roadshow. Want techniek is razend interessant!

Politiek in de Klas

Politiek saai? Welnee! Ontdek het met Politiek in de Klas.

Politiek saai? NHL-studenten van de opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement vinden van niet! Voor leerlingen van havo 4 en 5 verzorgen ze regelmatig gastlessen over ‘wat de politiek nu eigenlijk doet’. Een gastles bestaat uit een interactief programma van twee lessen dat aansluit bij de ervaring en beleving van leerlingen.

Hbo zit zo!

Studeren aan het hbo? Hbo zit zo!

Hoger beroepsonderwijs is anders dan voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs. Zo ligt het niveau van de lesstof op het hbo een stapje hoger. Ook wordt van hbo-studenten verwacht dat ze meer zelf aan de slag gaan en het initiatief nemen. De NHL heeft medewerkers en speciaal opgeleide studenten die jouw leerlingen graag komen informeren over wat het betekent om te studeren aan het hbo.

Send a student

Economie- en managementstudies in de spotlight.

Send a Student is een initiatief van een club enthousiaste NHL-studenten vanuit diverse opleidingen op het gebied van economie en management. Send a Student probeert leerlingen enthousiast te maken voor een vervolgopleiding door middel van een interactieve presentatie. De focus ligt vooral op eindexamenkandidaten die een economisch gerelateerde opleiding volgen of scholieren met een EM-profiel.